Her er Stabæks nye akademisjef

Svensk trenerkapasitet blir ny sportslig leder for Stabæk-akademiet.

Annonse:


Eijlert Björkman blir ny sportslig leder for Stabæk-akademiet – og får det overordnede sportslige ansvaret for utviklingsarbeidet vårt på guttesiden.

Svensken starter i jobben 1. august. 

Se intervju med daglig leder Jon Tunold i vinduet over. 

Disse har han trent 

Og det er ingen hvem som helst som kommer inn dørene på brakka og tar fatt på jobben med å befeste Stabæks posisjon som utviklingsklubb nummer en i Norge.

Björkman har vært trener i IFK Göteborg i 35 år. Da 61-åringen var U19-trener i perioden 2003-2011, fikk hele 28 spillere profesjonell kontrakt med klubben.

Han har bidratt til utviklingen av flere svenske profiler de siste årene, deriblant Marcus Berg, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson og Sam Larsson.

- Stabæk i særklasse

Nå ser han frem til å jobbe med noen av norsk fotballs største talenter og hjelpe Stabæks unggutter på veien mot toppen.

-Det blir en spennende utfordring for meg som person. Jeg kan bidra med kunnskap som jeg har tilegnet meg gjennom mange år, både i Sverige og internasjonalt, sier Stabæks nye akademisjef.

Han er imponert over det hans nye klubb har fått til de siste årene.

- Stabæk har vært dyktige på å fostre frem ungdomsspillere til A-laget, der har klubben vært i særklasse i Norge, sier Björkman, som gleder seg til å ha gode diskusjoner med folk i og rundt akademiet om veien videre.

Maner til tålmodighet

Han deler villig sine egne tanker rundt utviklingen av unge spillere og hva som kreves for å bli god.

- Jeg er opptatt av kontinuitet når det gjelder treningsarbeidet. De som ønsker å bli best må ha stor vilje, orke å trene mye og ikke minst ha tålmodighet.

- Det er ikke alle som kan ha suksess som 17-åringer. Det kan være minst like bra å slå gjennom som 20-åring. Det er min erfaring, sier Björkman, som er opptatt av det mentale aspektet.

- Mentale ferdigheter og modenhet er viktig. Det gjør at man kan tåle mye trening og håndtere motgang, ikke minst. Det er ikke alle som får spille, det er ikke alle som kommer opp på A-laget med en gang. Det kan også oppstå skader. Man må kjempe og orke å ta de kampene. Klarer man det, er man også mer mentalt utrustet og forberedt til å ta det neste steget som spiller.

- Vil løfte akademiet ytterligere

Daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, sier følgende om ansettelsen: 

- Eijlert har lang fartstid fra IFK Gøteborg. Han har jobbet med spillerutvikling og har vært med og fostret frem flere store svenske talenter og spillere. Vi er helt sikre på at han kommer til å bidra med mye kompetanse slik at vi kan løfte akademiet vårt ytterligere de neste årene. 

Stabæk har i lengre tid søkt etter en kandidat som kan gå inn som akademisjef på guttesiden i en 100 prosent stilling.

- Slik det har vært løst de siste årene, har Gaute og Toni hatt ansvaret, men da i en kombinert rolle hvor de også har vært trenere for rekrutt/G19. Med så mange kamper og treninger i tillegg, er det nær sagt umulig å ha hundre prosent fokus begge steder. Derfor er vi veldig glade for at vi nå har fått på plass Eijlert Björkman. Han vil ha det sportslige ansvaret for Stabæk-akademiet, og skal kun konsentrere seg om det, sier Tunold. 

Eijlert Björkman

  • Født og oppvokst: Gøteborg

  • Alder: 61

  • Tidligere jobber: IFK Göteborg, Sveriges Fotballforbund

  • Aktuell: Ny akademisjef

Annonse fra Obos-ligaen: