Slik blir rollefordelingen

Stabæk har fått på plass ny akademisjef, hovedtrener og hjelpetrener de siste ukene. Hvordan påvirker det andre roller i sportslig avdeling? Det finner du ut ved å lese videre.

Annonse:

Eijlert Björkman er ansatt som ny akademisjef i Stabæk fra 1. august, mens Kaz Sokolowski er ny hjelpetrener på A-laget. 

 

I den forbindelse finner vi det også naturlig å definere rollene til våre andre trenere. 

Gaute Larsen

Toni Ordinas og Gaute Larsen har begge vært sportslig ansvarlige for akademiet i tillegg til å trene rekruttlaget. Denne ordningen går nå klubben bort fra. 

Gaute Larsen fortsetter engasjementet i Stabæk og NTG som hovedtrener for G19/rekruttlaget. 

- Vi har hatt dialog med Gaute underveis. Han ønsker å være rundt et lag, være på feltet og tett på spillerne. Gaute kan nå bruke mer av sin tid på rekruttlaget og på å utvikle spillere og laget. Det kommer talentene våre til gode, sier Tunold.  

Toni Ordinas

Toni Ordinas er ikke lenger hovedtrener for Stabæks A-lag, men blir værende i Stabæk-systemet iallfall ut året. 

- Toni har fortsatt ambisjoner om å bli A-lagstrener, og han vil derfor ikke forplikte seg til noe mer for øyeblikket. Han vil være med rundt akademiet, utvikle trenere og kanskje følge opp utvalgte talenter. Vi skal sette oss ned sammen med Toni etter sommeren for å definere hans arbeidsoppgaver nærmere, forteller Tunold. 

Jan Peder Jalland

Ansettelsen av Kaz Sokolowski betyr ikke at Jan Peder Jalland er på vei bort fra Stabæk. Kontinuitetsbæreren gjennom ti år blir ved sin lest. 

- Vi har to hjelpetrenere, det er ikke uvanlig. Henning hadde et ønske om å ha med seg Kaz og kompetansen han besitter. Men Jan Peder blir værende. Han er fortsatt hjelpetrener på lik linje som han alltid har vært, informerer Tunold.    


Annonse fra Eliteserien: