Kjønø: - Kjenner på hele spekteret av følelser

Eirik Kjønø, spillere, støtteapparat, ansatte, supportere og samarbeidspartnere, vi har en ting til felles nå: Vi kjenner det litt ekstra i magen før søndagens drama og siste akt i bunnstriden.

Annonse:

- Jeg kjenner på hele spekteret av følelser. Jeg gleder meg veldig. Vi er samtidig spente og nervøse. Men vi har selvtillit og troen på at vi skal klare dette. Det er helt opp til oss. Vi teller ned dagene, for nå vil vi bare komme i gang og sikre kvalikplassen en gang for alle, sier Kjønø. 

Godt humør og friske spillere

Nå handler det også om å frigjøre litt energi i spillergruppa. Fredag var det en lett og ledig tone på treningsfeltet. 

- I dag var det mye godt humør på trening. Vi kjørte litt konkurranser og det var veldig god stemning. Så skal vi gjøre de siste forberedelsene lørdag, før vi er klare til dyst på søndag. Alle mann er friske og raske, opplyser Kjønø. 

Han håper publikum og Stabæk-familien mobiliserer kraftig inn mot søndagens kamp. 

- Nå trenger vi at folk kommer ned og støtter oss en siste gang. Vi har fått bunnsolid støtte gjennom hele sesongen. Nå er det en siste avgjørende kamp i Eliteserien, og vi trenger all den støtten vi kan få, sier Kjønø. 

Lærdom fra Grorud

Selv har han vært i en lignende situasjon med Grorud flere år på rad. I fjor berget Oslo-klubben plassen med et nødskrik i sin første sesong i OBOS-ligaen. Det har gitt Kjønø en ballast som han har bruk for nå. 

- Det gir meg selvtillit og troen på at jeg og vi kan klare det igjen. Grunnen til at vi lyktes i Grorud flere år på rad, i en lignende situasjon, var at vi var en gruppe og en kompisgjeng, som gikk utpå der og kriget for hverandre. Det var en trygghet i det. Det er også en trygghet i at vi nå har fått på plass en spillestil her, og at vi har prestert bra med kniven på strupen de siste rundene. Vi måtte vinne her mot Haugesund, og vant. Vi måtte vinne mot KBK, vi vant den også. Jeg føler at vi er på vei oppover, og begynner å finne formen. Jeg har stor tro på denne gjengen her. Jeg har stor tro på lederne i gruppa, og at vi er et team som skal håndtere dette sammen, sier Kjønø. 

Bryr seg ikke om Brann

Brann jager bakfra. Avstanden er kun på to poeng før siste runde. Kjønø bruker få kalorier på det som skal skje i Bergen, for kristiansanderen handler det kun om en ting: Å vinne selv. 

- Brann vinner i Bergen, det er jeg helt sikker på. Det er ikke vits å tenke noe annet. De kommer til å score tidlig og vinne. Vi har fokus på oss selv. Odd er ingen enkel kamp og oppgave. De spiller nå helt uten press, det kan være bra for dem. De er gode hjemme, og vi vet det blir en tøff kamp. Men vi vet også at vi er gode nok til å vinne. Hvis vi vinner, har vi kvalikplassen. Det er helt opp til oss, og den skal vi ta, sier Kjønø. 

Annonse fra Obos-ligaen: