Proffkontrakt til Oscar Aga (17)

Søndag kveld signerte han en treårskontrakt med Stabæk Fotball. Aga blir den fjerde Stabæk-spilleren med proffkontrakt født etter år 2000.


17-åringen har klatret raskt i Stabæk-systemet. I november tok han NM-gull med Stabæk G16. Aga fikk en drømmedebut for Stabæk i begynnelsen av januar, han noterte seg nemlig på scoringslisten i sin første test med A-laget. Nå har Oscar Aga signert en kontrakt som gjør han til Stabæk-spiller de neste tre årene.

- Det er utrolig deilig. Det er et stort steg opp fra G16 og juniorlaget, men jeg føler jeg har gjort det bra på treninger og vist meg frem i kamper så det er deilig å få muligheten, sier Oscar Aga, som for øyeblikket er på treningsleir i Marbella med Stabæk.

Aga er en spiller Stabæk kan nytte godt av i fremtiden. Slik beskriver han seg selv som spillertype.

Sportslig leder Inge André Olsen fornøyd med signering av Aga. Foto: Kristian Bjerke
Sportslig leder Inge André Olsen fornøyd med signering av Aga. Foto: Kristian Bjerke

- Jeg er spiss. Kan også spille kant. Jeg er en spiller som er på rett plass til rett tid som scorer mål. Er også god i kombinasjonsspillet og til å spille opp mine lagkamerater.

Angrepsspilleren er tydelig på hvordan han ønsker å prege Stabæk fremover.

- Det er å score mål. Avgjøre kamper. Få litt målpoeng.   

Aga setter stor pris på måten Stabæk jobber på og tilliten unge spillere blir vist.

- Det er betryggende. Stabæk er en klubb som satser på unge spillere og gir de muligheten. Hvis jeg får muligheten så skal jeg ta den!

Aga kom fra Lyn til Stabæk i forkant av sesongen 2016. 17-åringen har de siste to årene vært et fast innslag på G15 og G16-lagene til Stabæk. Den unge angrepsspilleren har også lang erfaring fra aldersbestemt landslag, og er nå fast for Norge-G17.

Oscar Aga trives sammen med Stabæk. Se bilder fra treningsleiren:

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: