Status fra Tunold om situasjonen i klubben: – Vi skal rett opp igjen

Vi tok en prat med Jon Tunold om både hans og klubbens fremtid.

Annonse:

Det endte dessverre med nedrykk i Haugesund på søndag. Vi tok en prat med Jon Tunold om hvordan klubben står rustet foran 2024-sesongen.

– Økonomisk står vi egentlig godt rustet og det er penger og vilje til å satse på lik linje som vi har gjort. Vi skal rett opp igjen. Vi hadde møter igår med AS'et og likviditetssituasjonen er OK. Vi har endelig fått løst situasjonen med Emil Bohinen også. Så det er ikke behov for store spillersalg for å drifte med de forutsetningene vi har lagt nå, sier Tunold.

Tirsdag ble det også klart at Tunold har sagt opp sin stilling i Stabæk etter åtte år. Det ville han gjort uavhengig av utfallet i Haugesund.

– Det er en tid for alt. Planen min var å sitte til vi kom inn på ny stadion. Men jeg fikk en mulighet og fant ut at det var noe som passet bra for meg, samtidig som det kan være greit å få inn nye krefter. Det er vemodig, spesielt med tanke på at vi fikk det nedrykket. Jeg skulle gjerne overlevert stafettpinnen i Eliteserien.

Se intervjuet med Tunold her:

Mer om Tunolds avgjørelse her!

Jobber med trener- og spillerlogistikk

Tunold vil jobbe i klubben ut februar, og dermed vil de fleste løse tråder forhåpentligvis være på plass før han tar fatt på andre oppgaver.

Samtidig som klubben jobber med trenersituasjonen har Thomas Finstad også kontroll på spillerlogistikken.

– Vi jobber sammen med trenersituasjonen nå. Vi har hatt en god samtale med Bob, og Thomas holder tak i det. Bob er hvert fall førstevalget vårt, og vi håper å lande en beslutning i løpet av en ukes tid. Så må vi jobbe parallelt med andre alternativer, sier Tunold.

– Thomas jobber også iherdig med spillerlogistikk nå og vil ha samtaler med spillere på utgående kontrakt. Forhåpentligvis får vi avklart situasjonen for dem snart også. Samtidig har det vært jobbet med kartlegging av spillere i lang tid og vi regner med å få på plass en slagkraftig tropp.

Identitet

Tunold er klar på at Bradley er førstevalget, men om det skulle bli en annen trener er det fortsatt viktig å komme tilbake til klubbens identitet.

– Det er alfa omega. Vi må tilbake til å være tydelige på strategi og retning. Vi har hatt mange møter med styrene om dette. Vi skal være en utviklingsklubb, sier Tunold.

Han håper Bradley blir med videre, men dersom det skulle bli en annen er det viktig å treffe på typen.

– Vi må uansett finne en som er villig til å ta oss tilbake til identiteten på spillestil og det å være en utviklingsklubb. Samtidig må vi sørge for å ha et så godt lag til å ta oss opp, samtidig som at mange av de spillerne kan føre det videre i Eliteserien i 2025.

Samtidig som trener- og spillerlogistikken pågår vil stillingen som daglig leder også lyses ut.

– Er det noen som er interessert så er det bare å søke. Jeg håper vi får mange gode kandidater og at vi får inn en god erstatter, sier Tunold.

Annonse fra Obos-ligaen: