Jenteakademiet 2021

Vi oppsummere året som har gått og ser fremover.

Annonse:

 #71 Mariela Bingen, mot Fredrikstad J17 i september

Sesongen 2021 er over og som i 2020, var starten utfordrende.

Med delvis åpning av samfunnet, startet året bra. Det var tillatt med treningskamper og akademiet fikk trent godt. 

Så trykket Regjeringen igjen på bremsen og på nytt var det treningsrestriksjoner med tilsvarende store utfordringer. Som følge av dette gikk dessverre vårsesongen i vasken - med unntak av noen få treningskamper, samt kvalifiseringskamper til NM J16.

Etter en lang sommer og en god oppkjøring i juli, startet sesongen med et smell.
Vi spilte en rekke kamper for J14-J17-J19 og senior. I tillegg til seriespill for alle årganger ble det deltakelse i J16 NM, J19 NM og OBOS Cup, samt at Stabæk hadde mange spillere på NFFs talentleir og aldersbestemte landslag - fra J15 til U23. Høsten har vært intens og krevende for mange av spillere, men det meste løst seg på en god måte.

Årets nedtur

Straffekonk-tap mot Hyggen i J16 NM kvartfinale i en kamp vi utvilsomt burde vunnet. Denne kampen kunne vi håndtert på en bedre måte. Vi kommer knallsterkt tilbake i 2022.

Årets opptur

Seier i NM J19. Første omgang i finalen var tidsvis kunst. Ekstra moro var det med så mange A-lags- og akademispillere både på banen og i publikum, samt slekt og venner tok turen til finalen i LSK hallen. Les mer om de nye Norgesmeterene her

Ytterligere oppturer

Perler på en snor; Vi ble vinnere av J17 regional serie. Vi vinner OBOS Cup J16 og er i finalen i  OBOS Cup J14. I tillegg klarte vi kvalifisering til J15 regional og hadde en soilid sesong i 2. divisjon kvinner.

Aldersbestemte landslagsspillere 2021:
 

ℹ️ -   79 Carina Wik Alfredsen – J15
ℹ️ -   73 Ane Jørgensen – J15
ℹ️ -   72 Signe Amalie Strømnes – J15
ℹ️ -   21 Amalie Taraldsen – J16 (ikke på bildet)
ℹ️ -   50 Milla Baumeler Isaksen – Sveits J17
ℹ️ -   85 Sena Akyurek – Tyrkia J17
ℹ️ -   18 Smilla Vallotto – Sveits J17 og J19
ℹ️ -   45 Anastasia Høgevold – J18
ℹ️ -   51 Iris Omarsdottir – J19 (A-spiller)
ℹ️ -   1 Selma Panengstuen – J19 og U23 (A-spiller)
ℹ️ -   8 Justine Kielland – U23 (A-spiller)
ℹ️ -   22 Sunniva Skoglund – U23 (A-spiller)
ℹ️ -   5 Silje Bjørneboe - U23 (A-spiller)

 
Spillere på utlån

Rakel Renolen ble lånt ut til Røa i 1. divisjon og hadde en flott utvikling. Rakel gjorde sine saker bra. Hun har nå signert proffkontrakt med Røa og skal i sesongen 2022 spille i Toppserien. Vi ønsker henne lykke til!

Trenere

Ståle Pedesen Haglo ble lånt ut til Grorud herrer i andre halvdel av sesongen, som spiller i Obosligaen. Han jobbet godt med Johan Gjønnes Nilsen og hele trenerapparatet i Grorud. Dette resulterte i gode resultater og Grorud holdt plassen i Obosligaen med god margin. "Haglo-effekten" er blitt et begrep i Groruddalen. Ståle har nå returnert til Stabæk og skal neste sesong fortsette i en rolle som toppspillerutvikler. Hans rolle vil benyttes både av A-lag og Jenteakademiet.

 
Individuell utvikling

 
Vi har en utviklingsmodell som medfører at mange akademispillere har fått hospitere på A-lagets treninger. Mange spillere tok store steg i 2021 og inngangen til 2022 ser meget lovende ut.

Vi gratulerer Smilla Vallotto som har tatt steget opp til A-laget og hatt en meget god høst med spill i Toppserien og det sveitsiske J19 landslaget. Her i møte med Klepp på Nadderud i oktober:

Foto: Kristian Bjerke 2021 © | SFK Media

Vi håper og tror flere akadeamispillere tar steget opp i årene som kommer. Det er en rekke spennende spillere på akademiet.

Vi opplever at jenteakademiet i Stabæk leverer så bra at enkelte spillere også forsvinner. Vi kan tilby seniorfotball i Toppserien og i 2. divisjon. Noen spillere er klare for større oppgaver enn 2. divisjon, men ikke klare for vårt A-lag enda. Da blir det naturlig at noen velger spill hos klubber i 1. divisjon. I 2021 valgte følgende spillere å fortsette utviklingen i andre klubber: 

ℹ️ -   Mia H. Svendsen (Røa)
ℹ️ -   Julie Bruusgaard (Røa)
ℹ️ -   Maria Fink (Lyn)
ℹ️ -   Rakel Renolen (Røa)
ℹ️ -   Malene Wik Alfredsen (Røa)
ℹ️ -   Martine Ness (Hønefoss)
ℹ️ -   Åsne Bredeli (Hønefoss)

Det utvidede samarbeidet med NTG Bærum går nå inn i sitt tredje kull (spillere født 2006 til sommeren) og konseptet forbedres for hvert halvår. Mer info om dette finner du her:

Fullverdig skole- og fotballmodell

NTG og Stabæk

Mot sesongen 2022 vil det komme opp mange spennende 2007-2008 jenter som har stått i et godt utviklingsløp i 2021 og som er en del av et lengre utviklingsløp.

 
Fremover: 2022 

 
- Vi gleder oss til å trene godt, videreutvikle utviklingsmodellen vår og bli enda dyktigere i knutepunktet mellom A-lag og akademiet. Dette er broen mellom junior til senior, og et meget viktig punkt med tanke på å utvikle flest mulige Akademispillere til fremtidige A-spiller, sier utviklingssjef Kim André Pedersen til stabakkvinner.no

- Vi ønsker å spille flere kamper mot gode lag - både norske og utenlandske. Det er da vi får kjenne på hvor listen ligger. 

- Stabæks Jenteakademi er attraktive for spillere fra hele landet. Mange ønsker å fortsette utviklingen sin i Stabæk. Det er en god situasjon og medfører at vi hele tiden kan tilby et godt treningsmiljø og spillere som utfordrer hverandre hver eneste uke, avslutter Pedersen med.

Trener- og støtteapparatet:


Apparatet rundt jentene har sesongen 2021 vært meget solid. Vi benytter anledningen til å takke alle involverte trenerne med meget godt utført arbeid:

ℹ️ -   Joar Hedkvist Dale (JHD)
ℹ️ -   Simen Henøen (SH)
ℹ️ -   Stine Reinås* (SR)
ℹ️ -   Christian Haulan (CH)
ℹ️ -   Vilde Føllesdal Tjønn* (VFT)
ℹ️ -   Ståle Pedersen Haglo (SPH)
ℹ️ -   Ingvild Stensland* (IS)
ℹ️ -   Ole Gåseidnes (OG)
ℹ️ -   Henrik Digernes* (HD)
ℹ️ -   Johannes Kallevik (JK)
ℹ️ -   Siri Nesheim (SN)

Foto: HFK.no | Sogndal IF | Akademiet | Kristian Bjerke

Som på spillersiden, er det alltid noen - også i støtteapparatet, som kommer og noen som går. Vi takker av følgende: Henrik Digernes (slutter i Stabæk), Vilde Føllesdal Tjønn (ny rolle hos NTG), Stine Reinås (slutter som spiller, og blir hovedtrener for Byåsen i 2. divisjon), og Ingvild Stensland (tar over U23-landslaget i februar).

Nye ansatte på akademiet i 2022 er:

Vi mønstrer på et solid team i 2022!
 

Nye spennende tiltak for 2022

 
Utviklingslag J13-J12-J11:

Jenteakademiet har også ansvaret for årgangene under det som per i dag, der det gror godt. Vi har mange ivrige jenter som trener i regi av våre utviklingsgrupper og barnelag.

Vi vil i 2022 øke profesjonaliteten og kvaliteten rundt hverdagen til nettopp disse unge spillerne i alderen 11 til 13 år. 

I tillegg til arbeidet som gjøres i yngre avdeling, vil vi med et større trenerteam og nye ressurser på akademiet, kunne spisse utviklingsprogrammet til enkeltspillere som har kommet lengre i sin utvikling. Det vil tjene både spillerne og de eldre årgangene på akademiet, svært godt.
Mer informasjon og dette, finner du her

Vi er godt i gang med spillermøter og evalueringer slik at nye drømmer og mål skal  defineres og arbeidet startes.

Skulle man ha spørsmål om Stabæk akademi jenter, er interessert i prøvespill eller ønsker å vite mer om oss så kan man kontakte utviklingsleder Kim Andre Pedersen på [email protected] eller tlf: 9950 9440
Mer info finner du her

#91 Miray Ayhan, mot Holmen J14, august
#91 Miray Ayhan, mot Holmen J14, august
 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid seneste oppdateringer på: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 30.12.2021, oppdatert: 26.01.2022
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke