Før Hønefoss – Stabæk

En skikkelig toppkamp

Annonse:

🖼: #3 Ingrid Søndenå

Hadde vi holdt til i Trøndelag ville boulevard-pressen kalt det et lokalderby. Det er det ikke, men noen særlig lang bortetur, er det heller ikke.

Hønefoss (HBK), har hatt en flott historie med opprykk flere å på rad. I fjor ble de nummer to i 1. divisjon – som nyopprykket. Det er sterkt.

De startet årets sesong med 2-1 seier bort mot Amazon og fulgte opp med 4-2 hjemme mot nedrykkstippede Åsane. I den kampen var faktisk Åsane tidvis det beste laget. Dessverre for dem, ga de HBK tre scoringer i gave - på feil så grove at du må til B-sluttspillet i 11-års klassen i Norway Cup, for å se tilsvarende.

Sist helg tapet HBK 1-2 for KIL/Hemne på Kyrksæterøra. Ringe Blad omtaler det som et «sjokktap».

Vi har møtt HBK to ganger tidligere i obligatorisk kamp. Det var i 2017 - i 2. divisjon med Rekruttlaget. Vi vant 3-2 hjemme på kustgresset på Nadderud i første serierunde. Det var da HBKs første tap på flere år. Thea Loennecken og Cornelia Fladberg spilte den kampen – Thea tegnet seg sågar på scoringslisten. I høstoppgjøret på AKA-arena gikk det meste galt. Det sto 2-2 til pause, men en grusom 2. omgang fra vår side, gjorde at kampen endte 8-2 til HBK. Da gjelder det å «se bak resultatet».

I år har vi spilt to treningskamper mot HBK. Begge har endt med 1-0 til Stabæk. Den første var vår siste treningskamp før Covid19-pausen og den andre vår første da vi omsider fikk lov å spille igjen. Vi har med andre ord ikke helt klart å knekke "koden HBK". Så får vi se om vi er en bedre versjon av oss selv på lørdag. Vi stiller full kamptropp og med en god porsjon selvtillit etter en god seriestart med full pott, mye mål og kun ett baklengsmål.

Vi har nå tilnærmet skadefri tropp. HBK fikk på sin side skadet spissen Inger Vadder Sandland i bortekampen mot KIL/Hemne. Det meldes om en kneskade. Om hun blir klar til lørdag vites ikke. HBK har uansett tatt sine forhåndsregler og lånt inn den talentfulle spissen Kristine Hille-Bekkestad fra Hallingdal FK. 

Det er fortsatt Covid19-restriksjoner. Det betyr kun 200 tilskuere på AKA-arena, så vi anbefaler folk å kjøpe sine billetter like godt ført som sist. Billetter kjøper du her Billettsalget åpner onsdag 29. juli klokken 12:00. 

Har du behov for å lese deg mer opp på HBK, sjekk ut vår forhåndsomtale fra mars. Der finner du også reisebeskrivelse.

Neste hjemmekamp er lørdag 8. august kl 11:00 mot Medkila:
Slik ser du Chixa live på Nadderud
 

Hjelp jentene til opprykk i 2020:
Bli med SFK's Scoringsklubb 2020 ⚽️

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: