Stabæks viktigste spiller

- Justine jobbet seg til utmerkelsen

Annonse:

#8 Justine Kielland

SpareBank 1 Østlandet kårer i år dagens Viktigeste Stabæk-spiller i alle hjemmekampene vi spiller på Nadderud, i Toppserien.

I kampen mot Arna-Bjørnar valgte den meget kompetente juryen fra SpareBank 1 Østlandet;  Justine Kielland. Hun får dermed premien som er fondsandeler i et valgfritt Odin-fond, til en verdi av 3.000 kroner.

Folk er ulike, noen synes det er gøy å ta litt ekstra risiko, mens andre er mer forsiktige av natur. I fondsparingens vidunderlige verden er det som i de fleste sammenhenger i livet – at risiko og gevinst henger sammen.

Desto større risiko du er villig til å ta, desto større kan gevinsten ofte blir. Justine må bare huske på at å spare i fond alltid er forbundet med en mulighet for å tape penger. Det er derfor det er viktig å være langsiktig og ikke minst å velge en fond som passer din egen vilje til å ta risiko. Hva som passer best for Justine vet ikke vi, men så er da heldigvis de dyktige rådgiverne i SpareBank 1 Østlandet, som skal gi Justine råd og veiledning, og ikke vi. Og Odinfondene har et rikt utvalg av fond. Hva enn hjertet begjærer, hadde vi nær sagt.

Det er i grunn som i fotball. Noen lag satser veldig offensivt, med høy risiko. Det går selvsagt ut over lagets evne til å forsvare seg hvis motstanderen snapper ballen mens de har hele laget på motstanderes banehalvdel. Mulighetene for gevinst vs risiko er en evig avveining. 

Noen lag liker å spille som England gjorde i EM – med veldig lav risiko. Det blir selvsagt litt mer kjedelig for oss som ser på, men årets EURO viste jo at det kan funke utmerket det også.

Odinfondene har som nevnt, mange ulike fond. Er Justine som Gareth Southgate – litt risikoavers, kan kanskje Odin Konservativ C være midt i blinken. Det er et såkalt kombinasjonsfond. De har satt ca. 75% av pengene i rentemarkedet og kun 25% i aksjer. Det blir litt som å spille i formasjonen 5-4-1. Det går fint å vinne da også, men da er det lurt å ha en effektiv spiss. Og viktigst – du taper sjeldent.

Det er bare én bane som interesserer Øystein Olsen mer enn rentebanen; Nadderud
Det er bare én bane som interesserer Øystein Olsen mer enn rentebanen; Nadderud

For selv om rentepapirer er mindre sexy enn aksjer, så kan en god statsobligasjon med akseptabel kupongrente, pirre det også. Enkelte av de folka som går i dress på jobben - hver dag, blir neste lyriske når de snakker om rentepapirer. Og rentene i Norge er på vei opp. Bare spør Sentralbanksjef Øystein Olsen neste gang du treffer han på Nadderud. Han ga beskjed alt i juni om at de neste årene skal styringsrenten i Norge opp. Det er slike meldinger boulevardpressen omtaler som "ny rentebane".

Odin Konservativ C er fondet for deg som ikke liker for store verdisvingninger. Du vil ha litt mer avkastning enn du får ved å ha pengene på en sparekonto, men liker at ting er relativt trygt og godt – litt som Martin Ødegaard på landslaget med andre ord – du kjører heller enda en støttepasning, enn å prøve å dra av en motspiller. Det er litt traust å plassere sparepengene i et kombinasjonsfond med 75% eksponering i rentepapirer. Og det blir ofte litt kjedelig å følge med, for de som liker det.

Men, de færreste av oss begynner dagen med ivrig å sjekke utviklingen på tysk 10-års statsrente, eller sitrer av spenning hver gang de amerikanske arbeidsmarkedstallene snart skal offentliggjøres. Litt av poenget med å spare i fond er jo at du skal slippe å følge med fra dag til dag. Det gjør folka i ODIN Forvaltning for deg.

Vi gratulerer Justine som Stabæks Viktigeste Spiller i kampen mot Arna-Bjørnar. Samtidig gleder vi oss til neste torsdag. Da skal Fed (Den amerikanske sentralbanken), offentliggjøre ferske tall for Industriell produksjon og kapasitetsutnyttelse i USA, og jentene møter Avaldsnes på Karmøy. Dobbelt spenning med andre ord.

 

Tidligere vinnere:
 

 

Neste hjemmekamp på Nadderud

 
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 10.07.2021
Skrevet av: SFK Media || Foto: Kristian Bjerke