Silje viktigst mot Brann

Stikker av med fondsandeler for 3.000 kr.

Annonse:

🖼 #5 Silje Bjørneboe

Som alltid i hjemmekampene våre i Toppserien, kårer SpareBank1 Østlandet dagens viktigste Stabæk-spiller.

Mot Brann var det altså Silje Bjørneboe som stakk av med prisen. Som vanlig er vi spente på hvilket Odin-fond Silje velger å plassere premien i.

Det er krise i verden. Krig i Europa, sult i deler av Afrika og i Kina plager myndighetene beboerne i Shanghai til vanvidd med helt syke Corona-tiltak.

Råvareprisene går til himmels og vi ser nå en prisstigning vi knapt har sett siden det glade 70-tall. Alle ingredienser med tanke på uro på verdens børser er således til stede. Og uro er det. Oljefondet tapte for eksempel 653 milliarder i 1. kvartal. Dette på tross av at de har ansatt landets beste Hedgefonds-forvalter til å lede et indeksfond. Om de bare hadde satt pengene i futures på Soyabønner og rapsolje. Nok om det.

Som dere forstår, er det «litt ruglete» i aksjemarkedet om dagen. Det betyr at Silje må tenke seg god om før hun investerer. Hun kan velge alternativt – for eksempel et rentefond, eller hun kan unytte at aksjer er billig om dagen.

Kongsberg Gruppen er underleverandør til de nye F-35 jagerflyene, som også Norge har kjøpt
Kongsberg Gruppen er underleverandør til de nye F-35 jagerflyene, som også Norge har kjøpt

Akkurat nå hadde kanskje drømme-fondet vært et fond som er tungt inn i våpenindustrien. Kongsberg Gruppen ASA er bra på raketter. Det fremstår kanskje litt uetisk nå om dagen, men være da klar over at vi alle er indirekte medeiere allerede - siden staten eier halve sjappa. Turistforeningen Oslo og Omegn har forresten også en liten aksjepost i Kongsberg Gruppen.

Silje skal selvsagt tenke langsiktig. Og hun skal selvfølgelig ha en prat med de dyktige rådgiverne i SpareBank1 Østlandet, før hun tar et valg. Kanskje Odin Norge er tingen? Da blir Silje indirekte medeier i trauste norske selskaper som Borregaard, Equinor, Orkla og Yara – for å nevne noen. Per nå er faktisk den største investeringen til Odin Norge, nettopp Kongsberg Gruppen.

Men, hun blir også medeier i Kitron som har hovedkontor på Billingstad. Kitron er ledende i Skandinavia på kontraktsproduksjon av elektronisk utstyr av mange ulike typer. High-tech er kult og siden Silje kommer fra Porsgrunn, kjører hun forbi Billingstad når hun skal hjem og besøke mor og far. Da kan hun tittet opp på hovedkontoret til Kitron å tenke «litt mitt». Det er alltid en god følelse.

For ordens skyld:
Historisk avkastning er ikke noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Avkastningen er fratrukket årlig forvaltningshonorar.

Tidligere vinnere i år:

Hjemme mot Rosenborg vant Selma Pettersen
Mot Lyn vant Zara Jönsson

Neste hjemmekamp på Nadderud:
Stabæk - Røa, lørdag 30. april kl 16:00

🎟 billett.stabakkvinner.no
 

Vi  sees på Nadderud!
 

  
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: