Hva gjør du nå, Tom Stenvoll?

- Å snakke om Stabæk-tiden setter alltid store følelser i sving. Årene fra 1996 til 2010 var helt spesielle.

Annonse:

Det er ingen tvil om at Tom Stenvolls følelser for klubben er sterke - og det er heller ingen tvil om at de er gjensidige. Siden første gang det ble luftet at en "gamle helter" - spalte var på gang, har  spørsmålet "når kommer Stenvoll" stadig dukket opp.

Folka!

- Fjorten hele sesonger ble det, og jeg tenker tilbake på dem med stor glede. Enormt fine relasjoner til fantastiske folk, sterke og fine opplevelser på og utenfor banen, og vanskelige og triste opplevelser som vi stod sammen om. Men det som står sterkest hos meg og mine er "FOLKA"! Det var så utrolig mye bra folk i Stabæk. Vår datter Selma, som nå er 14 år, var ikke spesielt opptatt av fotball, og ei heller kampene hun ble dratt med på. Men hun husker "familien" som hun kalte dere. Det var Stabækfamilien hun siktet til, og som hun flere ganger nevner at hun savner. Det sier litt om hvor sterkt dette står hos oss, og det er veldig rørende og sterkt å bli minnet på disse utrolig fine årene, sier Tom på telefon fra Andenes. 

Det er syv år siden Tom, hans kone Astrid og Selma på syv år  bestemte seg for å gi nordnorge en sjanse. Og de angrer ikke, her ble de møtt av fantastisk natur og varme, flotte mennesker - rett og slett et godt liv. Astrid ble banksjef, Tom startet raskt opp eget firma med fokus på FFO, fotballskoler og foredragsvirksomhet, og Selma trivdes som plommen i egget.

Trenerutvikler

- Vi følte raskt at vi hørte til, sier Tom.

Nå jobber  han som trenerutvikler i Hålogaland fotballkrets og har et stort geografisk område å dekke. Det betyr at arbeidsplassen hans er hjemme og i bilen - og alltid med telefonen innen rekkevidde. I tillegg legger han ned en betydelig arbeidsinnsats i det som heter Omstillingsstyret i Andøy kommune.

- Siden Andøya flystasjon ble vedtatt nedlagt i 2016, noe som selvfølgelig påvirker beboerne på øya sterkt, har jeg sittet i omstillingsstyret og jobbet for en best mulig fremtid for kommunens innbyggere. 300 arbeidsplasser forsvinner, og det merkes godt når det er 4500 innbyggere i den lille kommunen vår.

Omstille hoder

Tom forteller at omstillingsstyret i hovedsak skal forvalte en pott kommunen har fått for å skape nye arbeidsplasser og hjelpe gründere med oppstart.

- Mye av jobben her handler om å omstille hodene våre til den nye hverdagen, sier Tom.

- Kommunen har store utfordringer, fraflyttingen er betydelig og mange er engstelige for fremtiden på øya. Og jeg må si det gjør vondt å se småbarnsfamilier som må flytte, vi jobber knallhardt for å lage levelige kår her for flest mulig. Det betyr i første rekke å skape nye arbeidsplasser. Det er et stort ansvar vi har tatt på oss, men lykkes vi kan vi ha et fortsatt levedyktig og fantastisk spennende samfunn her nord. Det er uansett helt sikkert at «vi står han av!»

Og de er i gang med å skape flere veldig spennende prosjekter på Andøya, som kan få langt flere enn de fastboende til å stortrives på øya.

Hval og verdensrom

- Vi har virkelig tro på det vi jobber med. Ta for eksempel The Wahle, som skal bli et enormt hvalsenter både for publikum og for forskningsmiljøene. Vi jobber også med et spacesenter for romforskning, som alene vil gi 200 arbeidsplasser, samt et landbasert lakseoppdrettsanlegg. I tillegg har vi selvfølgelig den fantastiske naturen og alle de kule aktivitetene den byr på.

Hva - og hvor - fremtiden vil bringe den lille familien har Tom ingen sterke meninger om, foreløpig  trives de godt med livene sine på Andøya. Og sannelig finner han paraleller mellom omstillingsjobben Andøya er midt oppe i nå, og den omstillingen som for Stabæk fotball startet i kjellern i Parkveien i -89.

Kunne Stabæk kan Andøya

- Det var jo et «omstillingsarbeid» av dimensjoner. Og det gikk ganske bra det, så det gir meg tro på at et omstillingsarbeid i Andøy kommune kan være liv laga. Ser du? Også der tar man med seg noe fra Stabæktiden. Rått!

Tom Stenvoll er full av gode minner fra klubben sin; han trekker frem motet hos styre og stell, fine folk i administrasjonen, supporterne, samarbeidspartnere - Ingo - herlige, "gale" Ingo, vi kommer jo ikke utenom han, sier Tom.

- Man er takknemlig for alt man har fått være en del av.

Beste minne med Stabæk

- Denne er vrien for de gode minnene er så mange. Men jeg er en lagspiller, og kommer ikke utenom året 2008. Det var gullåret på alle måter. Det var året Astrid og jeg giftet oss på Andøya, og det var året vi var det beste laget i Norge og vant gullet i serien. Minnet ble enda bedre da vi kunne dele det sammen med alle «folka» som jeg har nevnt over. Det var en rå opplevelse.

Verste minne med Stabæk

- Jeg vil ikke kalle det et «verste minne» fordi jeg vil minnes denne personen som noe av det mest positive. Jeg vil heller hylle min lagkamerat, Nr.16, Tor Marius Gromstad, for det fantastisk varme og gode mennesket han var. Makan til fin fyr. Og så utrolig trist å ikke kunne dele de gode minnene vi hadde sammen videre i livene våre.

Morsomste minne med Stabæk

- Jeg var ikke en av de som var i den «indre kjerne» av kortspillet «Kniper’n». Men i dette spillet (bondebridge) så var det alltid en solid straff til for den som tapte kortspillet. Jeg minnes Petter Belsvik som kaptein for dette kortlauget. Jeg var med ett par ganger som gjestespiller, og tapte selvfølgelig (trolig avtalt spill...). Den ene gangen måtte jeg bruke parfymen min den gang, «CK One»,  som munnskyllevann. Først måtte jeg skylle i 30 sekunder, så vise alle spillerne at jeg fortsatt hadde det i munnen, og så skylle 30 sekunder til. Det var kanskje ikke av det lureste sånn sett, men jeg luktet i alle fall godt det året der husker jeg.

 

Les også gjerne: Hva gjør du nå, Katrine Pedersen?  Hva gjør du nå, Helgi Sigurdson?

Hva gjør du nå, André Flem?

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: