Kapteinen ledet Stabæk til poeng

Høytflyvende Haugesund kom til Nadderud hvor de møtte nye fjes anført av en rakrygget Kaptein Hanche-Olsen

Et par ting var nytt for anledningen på Nadderud i kveld. For det første stilte Stabæk med to debutanter fra start og en (re)debutant på benken. For det andre måtte trener Jan Jönsson se kampen fra tribunen

For å ta de nye ansiktene med én gang: debutantene gjorde sine saker bra. Den danske debutanten Sammy Skytte hadde kontroll på midten, mens bergenseren Yaw Amankwah umiddelbart dannet et godt sammarbeid med Vadim Demidov i midtforsvaret. Lumanza kom inn i sin redbut i blaatt og gjorde seg langt ifra bort i de ti minuttene han spilte.

Se Stabæk mot Vålerenga onsdag 14. august. Kjøp billetter her >>

Samtidig er det sånn at når mye er nytt, er det passende at det er kapteinen som scorer Stabæks mål i dag. Det ironiske ved at det er forsvarspiller kaptein Andreas Hanche-Olsen som umiddelbart tok opp stafettpinnen etter den nylig solgte toppscoreren Franck Boli, så nok Nadderud-folket bort ifra da de reiste seg i eufori fem minutter ut i andre omgang.

Men motstanderen på dagen hvor et par ting var nytt for anledningen, het Haugesund. Mot et Haugesund som flyr høyt om dagen, kan man ikke legge seg bakpå. De utfordret vår strålende sisteskanse Marcus Sandberg gang på gang i den andre omgangen, og til slutt var det ingenting svensken kunne gjøre. Haugesund utlignet etter 70 minutter.

Spillere fra begge lag sank skuffet ned på huk da dommeren signaliserte at kampen var over. 1-1 var sluttresultatet, og skuffelsen var å spore overalt.

For tendensene i dette Stabæk-laget - med to nye og ett "nytt" fjes, var svært gode i dag. Kampen mot Vålerenga på Nadderud om halvannen uke kan bli morsom, den.

FØRSTE MØTE MED NADDERUD: Sammy Skytte skal skyte Stabæk til suksess (samt gi undertegnede muligheten til å boltre seg i bokstavrim). I dag debuterte han for Stabæk.
DEBUTERTE OGSÅ: Yaw Amankwah dannet raskt et solid midtstopperpar sammen med Vadim Demidov. Foto: Kristian Bjerke

Kampfakta

Eliteserien runde 16, Nadderud Stadion

Stabæk-Haugesund 1-1

Stabæks startellever:

Marcus Sandberg - Andreas Hanche-Olsen, Yaw Amankwah (Steinar Strømnes), Vadim Demidov, Jeppe Moe – Ronald Hernandez (Tortol Lumanza), Luc Kassi, Sammy Skytte, Emil Bohinen - Daniel Braaten (Herman Geelmuyden), Ola Brynhildsen

Benken:

Simen Lillevik, Steinar Strømnes, Matthew Rusike, Hugo Vetlesen, Peder Vogt, Tortol Lumanza, Herman Geelmuyden

Gule kort: Bruno Leite, Ibrahima Kone, Torbjørn Kallevåg (Haugesund)

REDEBUTERTE: Lumanza spilte for Stabæk for første gang i sin andre periode i klubben. Lumanza forlot Stabæk i 2017 og vendte tilbake i 2019.

Publisert: 04.08.2019
Skrevet av: Sebastian Hassfjell / Foto: Kristian Bjerke