Andrea Stabæks viktigste mot Avaldsnes

Som kåret til Stabæks viktigste spiller, kan Andrea vente seg en telefon fra SpareBank1 Østlandet.

Annonse:

📸 #19 Andrea Anderdal

De skal booke rådgivningstime, slik at hun er i en best mulig posisjon til å ta en god avgjørelse om hvilket Odin Fond hun skal velge så sette premien i. Den er som kjent på 3.000 kr. 

Slik utviklingen har vært på verdens børser så langt i år, får hun mye for pengene. Siden forrige hjemmekamp har det blitt offentliggjorte nye tall for prisstigningen på boliger i Norge. Den var overraskende høy. Det sammen med at høyere rente bidrar ikke akkurat til å trekke aksjemarkedet opp. 

Ser vi til USA kan Odin Forvalting melde at de store amerikanske teknologiselskapene har fått skikkelig juling i mai. 
Vi snakker da om kjente og for noen kjære, selskaper som Amazone, Apple, 
Meta (Facebook), Alphabet (Google), Microsoft og Netflix. Samtidig er det nyanser, forklarer Robin Øvrebø, som forvalter aksjefondet ODIN USA 

Vi siterer Robin Øvrebø, fra hjemmesiden til Odin Forvalting: - Høy inflasjon, renter på vei opp og en periode med høy vekst i økonomien skal nå normaliseres. Dette demper farten i verdensøkonomien. I tillegg bidrar krigen i Ukraina til ytterligere usikkerhet. Men alle teknologigigantene er ikke mye ned sammenlignet med andre selskaper. I hvert fall ikke mer enn jeg ville forventet etter to år med børsfest, sier han.

– Apple, Alphabet og Microsoft er ned 20 til 25 prosent siden årsskiftet. Det er mindre enn

Mark Zuckerberg, grunnlegger, styreleder og adm. dir. i Meta (Facebook), sliter om dagen. Det eneste som går opp der i gården for tiden, er hårfeste til Mark. - Foto: meta.com
Mark Zuckerberg, grunnlegger, styreleder og adm. dir. i Meta (Facebook), sliter om dagen. Det eneste som går opp der i gården for tiden, er hårfeste til Mark. - Foto: meta.com

aksjeindeksen for store amerikanske teknologiselskaper. Disse selskapene har bidratt til den sterke avkastningen i amerikanske aksjer de siste ti årene på grunn av at selskapene har levert godt. Nå er de ned på grunn av den dårlige stemningen i markedet, selv om de tjener stadig mer penger, forklarer Øvrebø.

Les hele saken med Robin Øvrebø her

Som dere forstår, er det lurt å lytte til erfarende fagfolk. Det er det som er så digg med å spare i fond. Det er folk som følger med og gjør jobben, så du slipper og i stedet kan tenke på viktigere ting – som fotball.

Vi gratulerer Andrea med utnevnelsen og venter i spenning på å få vite hvilket fond hun velger. Ikke at det er superviktig. Det er nesten mer viktig at hun ikke nøyer seg med en enkeltinvestering, men setter i gange med månedlig sparing i sammen slengen. Det er ikke så mye som skal til. Nå du er så ung som Andrea, kan noen hundrelapper i månedlig sparing gjør en stor forskjell. Det er trolig nesten 500 måneder til hun går av med pensjon. Da forstår alle at selv noen hundrelapper i måneden monner. 

For ordens skyld:

 
Historisk avkastning er ikke noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Avkastningen er fratrukket årlig forvaltningshonorar.
 

TIDLIGERE VINNERE I ÅR:
Hjemme mot Rosenborg vant Selma Pettersen
Mot Lyn vant Zara Jönsson
Silje stakk av med prisen mot Brann
Iris var vår viktigste mot Røa
Mot Vålerenga vant Silje nok en gang

 

NORGESMESTERSKAPET:
Neste hjemmekamp på Nadderud:
Stabæk - Røa, onsdag 15. juni kl 18:00

🎟 cup.stabakkvinner.no
Klikk for billetter til  cupen
 

Vi sees på Nadderud!

  
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 05.06.2022, oppdatert: 07.06.2022
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke