Stabæks viktigste mot Klepp

Annonse:

🖼: #8 Justine Kielland

Som alle vel har fått med seg, er det i år SpareBank 1 Østlandet, som kårer dagens viktigste Stabæk-spiller i hjemmekampene, i Toppserien.

I kampen mot Klepp kåret SpareBank 1 Østlandet Justine Kielland til Stabæks viktigste spiller. Justine stikker av med den supre premien - som er andeler i et valgfritt Odin-fond til en verdi av kr 3.000,-

Vi har gjennom sesongen messet om at fondssparing er smart og at det er både lurt og viktig å tenke langsiktig. I disse dager ser vi tiltagende uro på verdens børser. Er det da tiden for å spare i fond? Svaret er ja. Det er selvsagt alltid mulig å tape penger på børsen – også hvis du sparer i fond. Men, det er også mulig å tjene mye. Et eksempel er Odin Sverige. Det fondet så dagens lys i 1994 og har hatt en eventyrlig utvikling.

Hvis du satt inn 100.000,- kroner i Odin Sverige ved starten i 1994, ville du i dag sitte på andeler verdt intet mindre enn 11.500.000,- kroner (!) Vi snakker en verdistigning på 10.000 % (!!)

Nå er det ikke alle som har 100.000,- å sette av sånn på kjappen, la oss derfor ta utgangspunkt i premiebeløpet til Stabæk Viktigeste Spiller – 3.000,- kroner.

Hadde du satt 3.000,- kroner i Odis Sverige fra oppstarten i 1994, ville verdien på disse andelen vært 345.000,- kroner i dag. Mye penger det også.

Nå skal det sies at verdiutviklingen på Odin Sverige synes å være eksepsjonell bra. Slik forklarer Odin-fondene selv hvordan dette er mulig:

Teamet som passer på at alt går bra med Odin-Sverige. Foto. Odin Forvaltning AS
Teamet som passer på at alt går bra med Odin-Sverige. Foto. Odin Forvaltning AS

"Langsiktighet har vært og er helt avgjørende for å få den utrolige avkastningen ODIN Sverige.

Når våre forvaltere Jonathan Schönbäck og Hans Christian Bratterud og analytiker Carolina Elvind investerer i et nytt selskap, er tanken alltid at de vil eie selskapet for alltid.

Teamet er tydelige på at det er den langsiktige verdiskapingen som er viktig, ikke hvordan siste kvartal har gått. Verdiskapingen skjer i selskapene over lang tid, ikke i de daglige bevegelsene i aksjekursene".


Og der var det litt kjedelige ordet igjen – langsiktighet. Stabæk-spillerne er unge. Det de setter av i fond nå – og forhåpentligvis i tillegg litt hver måned fremover, er ikke penger som skal svis av på feriereiser og artig elektronikk. Dette er for de fleste pensjonssparing. Og vi trenger ikke fortelle en 20-åring at 40-50 år frem i tid er lenge til.

For moro skyld har vi sett litt på hvilke selskaper Odin Sverige eier. Det er jo litt kult å vite for de som er spesielt interesserte.

Odin Sverige har blant annet eierandeler i AddLife AB, som tilbyr produkter og tjenester innen diagnostikk samt biomedisinsk forskning og laboratorieutstyr. De driver også med produkter og tjenester innen medisinsk teknologi og hjemmepleie. Det høres både trygt og fremtidsrettet ut.

Odin Sverige er også inne på eiersiden i Fenix Outdoor International, et selskap som sysler med ting og tang til frilufsliv. De eier blant annet varemerkene Fjäll Räven. Primus, Naturkompaniet og Tierra. Midt i blinken for friluftsglade fotballjenter.
 

Det er Ikke alt fra Naturkompaniet som har et design som treffer oss, men så er da heller ikke vi i målgruppen "friluftsliv"
Det er Ikke alt fra Naturkompaniet som har et design som treffer oss, men så er da heller ikke vi i målgruppen "friluftsliv"

Produkter fra Fenix Outdoor International gir deg alt du trenger - fra topp til tå, innerst til ytterst, hvis du er typen som bare elsker a bruke tiden ute i naturen. Og det gjør veldig mange av spillerne våre. I alle fall hvis vi skal tro det de legger ut på Instagram-sidene sine.

Heldigvis har investrorteamet til Odin Sverige også tenkt på oss sedate som er mer opptatt av innendørsaktiviteter - så som å henge på restauranter og barer. De har nemlig også eierinteresser i Duni AB 

Er du hissigpropp på å studere hele porteføljen til Odin Sverige, så kan du klikke her

 

Vi gratulerer Justine med utmerkelsen og venter i spenning på å høre hvilket Odin-Fond hun valgte.
 

Tidligere vinnere:

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 02.10.2021, oppdatert: 15.03.2022
Skrevet av: SFK Media || Foto: Kristian Bjerke