Stabæks viktigste mot LSK

Annonse:

🖼: #13 Siri Nordeide Grønli

 

Som alle vet er det i år SpareBank 1 Østlandet, som kårer dagens viktigste Stabæk-spiller i kampene på Nadderud.

Mot LSK kåret SpareBank 1 Østlandet Siri Nordeide Grønli til Stabæks viktigste spiller. Siri stikker dermed av med den populære premien - som er andeler i et valgfritt Odin-fond til en verdi av kr 3.000,-

ODIN Forvaltning melder at det har vært «ruglete på børsene i september». Litt som gressmatten på Sofiemyr i gamle dager, (les før 2020), med andre ord. Likevel er Oslo Børs opp 1,9% i september. Det kan vi leve med.

Det kan også Dr Nordeide Grønli leve med. Hun tenker nemlig langsiktig og lar seg ikke stresse av en litt ruglete måned.

Vi vet som vanlig ikke hvilket fond Siri vil velge. Først skal hun ha et møte med de dyktige rådgiverne i SpareBank 1 Østlandet. Vi er faktisk like spente som dere på hva valget blir. Våre faste lesere har sikkert fått med seg at de av jentene som har vunnet fondsandeler, har valgt å investere i svært ulike fond.

Som vanlig tillater vi oss å drodle litt rundet mulige alternativer. Denne gangen har vi tittet litt nærmere på ODIN Emerging Markets. Det er et fond som har følgende strategi ifølge ODIN Forvaltning: «Fondet investerer globalt i selskaper som har en betydelig del av inntekter eller resultat fra fremvoksende markeder eller har en betydelig del av sine aktiva i slike land. Fondets langsiktige mål er å gi høyere avkastning enn det generelle aksjemarkedet i fremvoksende markeder».

På vanlig norsk betyr det sånn omtrentlig at ODIN Emerging Markets kjøper seg inn i selskaper over hele verden som i hovedsak satsen på nye ting og som holder til i land som legger til rette for nyskapning og ikke er stuck i fortidens løsninger. Du finner med andre ord ikke kullkraft-aksjer eller aksjer i firmaer som satser på fasttelefoner, videospillere eller cowboyhatter i porteføljen til ODIN Emerging Markets.

Det du derimot finner i porteføljen til ODIN Emerging Market, er en eierandel i Digiworld. Det er et selskap som tilbyr tjenester som skal gjøre at barn mellom 5 og 16 år får en tryggere og morsommere hverdag i en digital verden. Det er jo supersympatisk.

Et annet selskap som har bidratt godt til verdistigningen i ODIN Emerging Markets i år er Garware. De holder til i India og lager masse ulike greier basert på avansert tauverk. Her snakker merder til

Garware lager verdens søteste dukkehår, spør du oss - (men det gjør du vel ikke)
Garware lager verdens søteste dukkehår, spør du oss - (men det gjør du vel ikke)

oppdrett av fisk, trålnett til fabrikktrålere, nett på tennisbaner, matter til bryting (Sic.), presenninger til å dekke cricket-baner hvis det begynner å regne, tau som tåler å taue eller fortøye store skip, tråder som holder vinranker på plass og nett som forhindrer steinsprang lags motorveier, og ikke minst hår til dukker – for å nevne noe. De skal ha for å ikke låse seg til ett marked og en kundegruppe.

Og når vi tenker nærmere etter så må jo Garware være et perfekt firma å ha eierinteresser i. Dette er jo fremtiden. Verden går under før de slutter å spille cricket i India, Pakistan og England, eller folk slutter å drikke vin.

Det er viktig å tenke langsiktig når du sparer i fond, men det er også viktig å huske på at du faktisk er med å eie ting. For Siri kan det bli en fin påminnelse hver dag når hun går på trening å tenke på at det trolig er Garwind som har produsert målnettene på Nadderud.

Vi gratulerer Siri med utmerkelsen og venter i spenning på å høre hvilket Odin-Fond hun velger.
 

Tidligere vinnere:

 

Neste hjemmekamp på Nadderud

 
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: