Stabæks viktigste mot VIF

Annonse:

📸 #8 Justine Kielland

SpareBank1 Østlandet kåret Justine Kielland til Stabæks viktigste spiller i kampen mot Vålerenga. Vel fortjent.

Det betyr at hun får fondsandeler til en verdi av kr. 3000,- i et valgfritt Odin-fond.

Kanskje Justine bør sette pengene i Odin Bærekraft? Det er et fond som investerer i aksjeselskaper over hele verden som bidrar til en mer bærekraftig fremtid.

Det er jo lurt, særlig for Justine som fortsatt er ung og har fremtiden foran seg. Slik utviklingen er i verden for tiden så er det ikke rart om ungdommen ser at det kan bli litt klumper i grøten innen de selv rekker å bli alderspensjonister.

Odin Bærebrakt har så langt satt nesten halvparten av pengene i amerikanske selskaper. Beste bidragsyter til fondet i august var ikke overraskende et amerikansk selskap, nemlig Enphase Energy. Enphase Energy er et energiteknologiselskap med

Badri Kothandaraman er President og CEO i Enphase Energy. Navnet hans er faktisk betydelig enklere å uttale enn navnet til Banemesteren på Nadderud - Foto: Enphase Energy
Badri Kothandaraman er President og CEO i Enphase Energy. Navnet hans er faktisk betydelig enklere å uttale enn navnet til Banemesteren på Nadderud - Foto: Enphase Energy

hovedkontor i Fremont, California som utvikler og produserer solcellemikro-invertere, batterilagring og ladestasjoner for elbiler primært for privatkunder. Du skal være passe bakstreverske for å tenke at det ikke er fremtidsrettet og bærekraftig.

Brookfield Renewable Partners L.P. var en annen positiv bidragsyter i august. Her snakker vi et selskap som eier og driver fornybare kraftanlegg. De holder til i Toronto. Det er fint, for Canada er et trivelig land med demokrati og orden i sysakene. Greit å ha sparepengene sine slike steder.

Ellers merker vi oss følgende begivenhent:

-  I USA ble den såkalte «Inflation Reduction Act» signert av president Joe Biden i august. Lovforslaget inneholder store investeringer i tiltak som vil redusere USAs klimautslipp.

- De viktigste tiltakene er skattefordeler for amerikanske familier tilknyttet kjøp av elbiler, varmepumper og solceller. Totalt skal det settes av 369 milliarder dollar til tiltak for energisikkerhet og reduksjon av karbonutslipp. Lovforslaget bidro til sterk kursutvikling i selskaper innen fornybar teknologi i USA. (klippet er fra Odin Bærekrafts Forvalterkommentar for august)

Så da er det bare å klinke til. Odin Bærekraft har så langt i år gjort det noe dårligere enn forventet. Det betyr at fondsandelene trolig er billige «akkurat nå» - som Dagbladet sier.

Vi gratulerer Kielland med utmerkelsen og gleder oss til hun har gjennomført rådgivningssamtalen med en av de dyktige rådgiverne i SpareBank 1 Østlandet. Da får vi høre om vi (også denne gangen) kom med gode råd, eller om vi er på feil jorde.

HUSK ALLTID:
Historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. 
 

Tidligere vinner i 2022:

Hjemme mot Rosenborg vant Selma Pettersen
Mot Lyn vant Zara Jönsson
Silje stakk av med prisen mot Brann
Iris var vår viktigste mot Røa
Mot Vålerenga vant Silje nok en gang
Andrea ble den viktigste mot Avaldsnes
Justine var skarpest i festforestillingen mot LSK
I den litt triste forestillingen mot Kolbotn, var Sunniva vår beste
Kaptein Bjånesøy var vår viktigst på strilene fra Arna

 
Sluttspillet i Toppserien:

Stabæk - Brann, søndag 2. oktober kl 15:00

Klikk for å kjøpe billetter
🎟 billett.stabakkvinner.no

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: