Stabæks viktigste mot Avaldsnes

For andre gang i år stakk vår danske midtbanegeneral, Mathilde Kruse av med utmerkelsen.

Annonse:

🖼: #28 Mathilde Kruse

Vi har fått noen spørsmål om hvorfor kaller det «Stabæks viktigste» og ikke «Stabæks beste». Det er for å gi juryen fra SpareBank 1 Østlandet litt mer spillerom. Det kan ofte være vrient å plukke ut den beste av våre spillere i en kamp. Derfor har vi lært litt av amerikansk lagsport. Der handler det alltid om «most valuable player of the match».

En som er litt interessant, er at denne kåringen ofte fører til snakk hos motstanderne våre. Stabæks viktigste får som kjent kr. 3.000 i et valgfritt fond fra Odin-fondene. Det er en solid premie – særlig når en tenker på at minstelønnen i Toppserien er under 4.200 kr. Når vi spiller borte, hører vi ofte speaker lese opp hjemmelagets beste og at premien er «en stor pizza» eller et gavekort på 500 kr fra «Nye Bobbos Storkiosk 2».

Vi har sammen med SpareBank 1 Østlandet valgt fondsandeler fordi vi ønsker å inspirere jentene til å starte med pensjonssparing. Det er helt utrolig hvor mye det betyr å begynne med nettopp det tidlig i livet. Sparing til egen pensjon og faktisk ekstra viktig for kvinner. Som de fleste vel har fått med seg er det kvinnene som føder barn. For de aller fleste betyr en fødsel at en er ute av arbeidslivet en periode. Det er en periode hvor en får lite opptjening i Folketrygden og pensjonsordningen der én arbeider. Det er ikke så lenge siden undertegnede snakket med en Pensjonsspesialist. Hun utbrøt da; - oi, du har jo full opptjening i Folketrygden – det er det ikke ofte jeg ser!

SpareBank 1 Østlandet håper derfor at det å bli «Stabæks viktigste» i en kamp, kan være starten for den enkelte spiller til og tenkte på det utenkelig – dagen hun skal bli pensjonist. For mange av spillerne er det noe som skal skje om 50 år. Det er lenge til – særlig med tanke på at en fotballspiller til daglig er i et miljø hvor sjefen (treneren) har en tidshorisont som strekker seg maksimalt til nest kamp og som anser en tidshorisont lenger frem i tid enn 14 dager, som science fiction.

Som nevnt er dette andre gang i år Mathilde vinner denne utmerkelsen.


Her er listen over alle som har vunnet i 2023-sesongen:

Stabæk - LSK, Justine Kielland
Mot Åsane, stakk Meryll Abrahamsen av med prisen
Den 
viktigst mot Brann var Silje Helgesen
Andrea Anderdal var den viktigste mot Arna-Bjørnar
Mot Vålerenga vant Silje Helgesen for andre gang i år
Justine tok hjem sin andre SVS for sesongen mot Avaldsnes
Meryll viktigst mot Røa
Justine vant også mot Lyn
Melissa var kvassest mot Rosenborg
Mathilde Kruse var viktigst mot Arna-Bjørnar
Silje Bjørneboe var superviktig mot LSK
Melissa tok prisen mot Røa
Mot Åsane var Fanny Lång viktigst

 
DISCLAMER:
Historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 20.11.2023
Skrevet av: Richard Jansen | Foto: Kristian Bjerke