Stabæks viktigste mot Brann

Valget falt på Sunniva Skoglund

Annonse:

📸 #22 Sunniva Skoglund

Det betyr at hun får fondsandeler til en verdi av kr 3.000,- i et valgfritt Odinfond. Det er SpareBank1 Østlandet som står for kåringen og premieringen.

Det Sunniva nå må gjøre er å ta et møte med en av de flinke rådgiverne i SpareBank1 Østlandet. Det er som med fjellvettreglene – lytt til erfarende fjellfolk. Å lytte til en god sparerådegiver er ekstra viktig nå som det er litt «ruglete tider» på børsen.

Vi skal vokte oss vel for å komme med råd, men noen innspill har vi – som vanlig.

Vi kan jo ta utgangspunkt i den ferske markedskommentar som investeringsdirektør Alexander Miller i Odin har publisert på hjemmesidene til Odin Forvaltning nå i september:

«I løpet av første halvår endret sentimentet seg betydelig på børsene, og markedet har tatt høyde for mange dårlige nyheter fremover. Av dårlige nyheter som har kommet er bl.a. at flere sentralbanker hevet rentene betydelig i løpet av sommeren. I tillegg er USA veldig nærme en resesjon og den geopolitiske situasjonen har utviklet seg til det verre i det siste».

Oversatt til en norsk som fotballspillere forstår, betyr dette omtrent:

  1. De som kjøper og selger aksjer har fått med at de dårlige nyhetene står i kø
  2. De sliter i verdens største økonomi – USA
  3. Det er krig i Europa og Kina ypper til strid om Taiwan

Dette betyr at alt som er leit og trist  - og mer til, alt er tatt høyde for i aksjekursene, så det er håp om at nedturen i markedet vil gå over. Det betyr selvsagt ikke at alt nå skal stige til himmels igjen. Da kan ta litt tid.

Det betyr også at det kan være lurt å tenke aksjer igjen og ikke være syklig opptatt av rentepapirer. Futures på råvarebørsen vil vi faktisk fortsatt advare mot, selv om prisene på solsikkeolje nå slår alle rekorder. Det er risikosport. Å spekulere i valuta vil vi heller ikke anbefale. Sist uke var det britiske pundet en periode i fritt fall og én dollar koster nå over 10 kr. Så ikke surr med valutaspekulasjon. Det er som vi skulle hente Lise Klaveness tilbake som spiss i Stabæk. Hun hadde sikkert scoret noen mål, men risikoene for skader, gjenglemte fotballsko og manglene vilje til å høre på treneren, er overhengende. Dessuten gjør hun fantastisk jobb der hun er.

Du taper ikke føre du selger. Ikke åpne skapdøren i utide
Du taper ikke føre du selger. Ikke åpne skapdøren i utide

Nei, kjøpe heller fondsandeler. Og ikke være så veldig opptatt av de daglige børskursene. Husk, du taper ingen ting før du selger. Derfor bør du spare det du har råd til og ikke tenke mer på de pengene før du blir pensjonist. Og det er lenge ting, i alle fall for Sunniva.

Kanskje kan hun la seg inspirere av Robin Øvrebø som er forvalter hos Odin. Eller mer konkret, av saken han har skrevet om Braut Haaland:

Dette kan du som investor lære av fotballstjernen Haalands karriere

Øvrebø har så sent som høsten 2019, selv spilt fotball. Riktignok bare tre seniorkamper for Skoppum i 7er. Karrieren slutten med en litt kjedelig uavgjort mot Kvelde (4-4)

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Skoglund i kampen mot Brann på Nadderud

HUSK ALLTID:
Historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. 
 

Tidligere vinner i 2022:

Hjemme mot Rosenborg vant Selma Pettersen
Mot Lyn vant Zara Jönsson
Silje stakk av med prisen mot Brann
Iris var vår viktigste mot Røa
Mot Vålerenga vant Silje nok en gang
Andrea ble den viktigste mot Avaldsnes
Justine var skarpest i festforestillingen mot LSK
I den litt triste forestillingen mot Kolbotn, var Sunniva vår beste
Kaptein Bjånesøy var vår viktigst på strilene fra Arna
Mot Vålerenga var Justine igjen den viktigste

 

 
Sluttspillet i Toppserien:

Stabæk - Rosenborg, søndag 30. oktober kl 13:00

Billetter til årets siste kamp på Nadderud i Toppserien!
🎟 billett.stabakkvinner.no

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: